You are currently viewing Figyelmesebb PR, Social listeninggel

Figyelmesebb PR, Social listeninggel

Beszélünk. Csevegünk. Kommentelünk. Ha kérdeznek, ha nem, elmondjuk véleményünket egy termékről, egy szolgáltatásról vagy egy cégről. Ezek a megjegyzések, kommentek, adatok a közösségi média egyik legértékesebb drágakői, amikor közönségünk gondolatait elemezzük.

A social listening az a stratégiai eszköz, amelyet a megfelelő emberek eléréséhez használunk, hogy a lehető legjobb időben, az igényeiknek legmegfelelőbb tartalommal tudjunk készülni.

A social listening tehát csupán adatelemzésből áll?

Nem. A social listening túlmutat a beérkező kérdésekre, kommentekre tett válaszadáson. Inkább arról szól, hogy kulcsfontosságú betekintést nyerjünk a beszélgetésekbe, amelyeket a vállalatok általános stratégiájára lehet alkalmazni. Az információgyűjtéshez szükséges eszközök használatával nemcsak a közönséggel, hanem az iparággal kapcsolatos ismereteinket is bővítjük.

Hallgass. Tanulj. Nyerj.

A social listening segít jobban meghatározni a personákat. Szeretnél bizalmat kialakítani alkalmazottaidban, ügyfeleidben vagy partnereidben? Kérdezz és hallgasd meg őket. A sajtókapcsolatok, még a digitális PR esetében is, a kölcsönös megértésen alapul, mely a másik fél igényeinek meghallgatásból ered . Ha nehezen találod ehhez a tökéletes körülményeket, imádni fogod a social listeninget. Csak össze kell gyűjtened és elemezned az adatokat, és képes leszel fogyasztói elkötelezettséget létrehozni, márkafejlesztéssel együtt.

TOP 7 dolog, amiért csak nyerhetsz a social listeninggel

  1. Létrehozhatsz egy hatékony márkaismertséget
  2. Felkészültebb lehetsz egy szociális média válságra
  3. Erős ügyfélkapcsolatokat építhetsz ki
  4. Új értékesítési csatornákat és módokat találhatsz
  5. IGAZI visszajelzést kaphatsz
  6. Megismerheted azokat a trendeket, amelyek a hatékony fejlődéshez vezetnek
  7. Optimalizálhatod kommunikációs tevékenységeid

Mi, a PR-Agent Communications a social listening segítségével feltárjuk előtted, kik és hogyan beszélnek márkádról, és számodra releváns tartalmakat, publikációkat gyűjtünk és elemzünk, a lehető legkézenfekvőbb hírnévkezelés érdekében. Keress minket! 👉 hello@pragent.hu

Leave a Reply