You are currently viewing Digitális tehetség – Kik ők, miért van szükség rájuk és hogyan vonzzuk őket?

Digitális tehetség – Kik ők, miért van szükség rájuk és hogyan vonzzuk őket?

Üzleti átalakulás

A változások, a reformok és a forradalmak korában élünk. Mindez az üzletre is hatással van. Már a digitális világ korszakába léptünk, a digitális átalakulás küszöbén állunk. De mit is jelent ez? Kik a legfontosabb szereplők? Találjuk meg együtt a választ.

A digitális átalakulás (DX) a digitális technológiák újszerű használata a hagyományos problémák megoldására. A digitális megoldások az innováció és a kreativitás új típusai lehetnek. Ezek a megoldások olyan kicsik lehetnek, mint a „papírmentesség” fogalma egy vállalat életében, de nemcsak az egyéni vállalkozásokat, hanem a társadalom egész szegmenseit érinti. Például a tömegkommunikáció migrációja online, újranézhető hírprogramokra.

Digitális rés

Ez az átalakulás azonban nem egy éjszaka alatt történik. Sok vállalat és iparág lassan halad a transzformáció irányába. Vannak olyan elemek, amelyek egyes vállalatok számára még nehezebbé teszik a változást. A digitális rés abból a digitális szakadékból fakad, amely az internet-hozzáféréssel rendelkezők és az internettel nem rendelkezők közötti tátong. Lássuk be, a modern nyugati világban nem kell szembenéznünk ezzel a fenyegetéssel, de a cégen belüli digitális szakadék ettől függetlenül létezik. Az információhoz való hozzáférés, az információhasználat és az információ-fogadóképesség három olyan tényező, amely problémákat okozhat a munkavállalók és a vállalat digitális, technológiai fejlődésében.

Az embereknek tudniuk kell, hogyan használhatják fel az információs és kommunikációs eszközöket egy vállalaton belül. De ki segíthet azoknak, akik a telefonos internet korában kezdtek el dolgozni? Ha tartani akarjuk a lépést szükségünk van olyan emberekre, akik digitális korban születtek, és digitális környezetben nevelkedtek.

Digitális tehetség

Egy IT csapat képes arra, hogy segítse a szakadék áthidalását, de leginkább a digitális tehetségekre van szükségünk. Kik ők? Hogyan találhatjuk meg őket, amikor új csapattagokat keresünk?

A digitális tehetség mindenekelőtt nem csak ismerni, de használni is tudja a digitális technológiákat. Digitálisban gondolkodnak, más nézőpontból fogják megközelíteni a munkájukat – többnyire digitálisan. Olyan készségekkel rendelkeznek, mint a közösségi intelligencia, számítástechnikai és adaptív gondolkodás, tervezési gondolkodásmód, kultúrák közötti kompetencia. Gyakorlatilag ugyanúgy tudnak együttműködni, mint egy vállalat csapatai a hétfői meetingeken.

Értékek az előnyök előtt

Nem tudjuk, és – mint digitális átalakuláson áteső vállalat – nem fogjuk azt mondani, hogy nem kell ezeket az embereket felkeresni. Azonban erősen hiszünk az emberi faktorban, és az értékekben, amelyeket egy vállalat adhat és meg kell adnia az alkalmazottainak. Talán már léteznek digitális tehetségek a vállalatodban, a HR csak túlságosan lefoglalja az új tehetségek keresése. Ahelyett, hogy olyan digitális tehetségeket keresnének, amelyek segítik őket átalakulásunkban, inkább a vállalkozásoknak maguknak kell átalakulniuk, hogy segítsék a tehetségeket a digitális transzformáció fenntartásában.

A PR-Agent Communications-nél képzéseket és olyan feladatokat biztosítunk, melyek segítenek a digitális változásokhoz való alkalmazkodásban. Digitális tehetségeink és hagyományos tehetségeink egyaránt megtanulják a digitális technológiák használatát. Büszkék vagyunk arra is, hogy ügyfeleinknek digitális megoldásokat tudunk ajánlani, amelyek megkönnyítik a digitális szakadék áthidalását. Csatlakozz hozzánk, és kövess minket közösségi média oldalainkon, hogy többet megtudj a digitális átalakításról és a digitális PR-ről.

Leave a Reply